Sok angol kifejezés szivárog be a magyar nyelvbe, mert egyszerűen nincs rá jó magyar kifejezés. Ez így van a köznyelvvel és a szakmai nyelvekkel is. Viszont elgondolkodtam, hogy vajon milyen lehet egy natív angolnak, aki mindenhol a saját, hétköznapi nyelvén látja a feliratokat? Nézzük meg egy átlagos hétköznapot!

Reggel felkel, rossz szokásához híven gyorsan felkapja Alma énTelefonál mobilját, és megnyitja az Arckönyvet. Pár képet kedvel a falán, aztán megnéz pár olvasatlan üzenetet, amit a Hírnökön kapott. Megnyit néhány érdekes hivatkozást, és barangolni kezd a hálón.

Munkához lát, leül a jegyzetkönyve, egy Alma MacKönyv Levegő elé. Az új munkahelyén már nem asztali személyi számítógpet használ Ablakokkal. Régen a Kilátást kellett használnia, hogy elolvassa a céges e-leveleit. Az irodai rendszerek a Mikropuha Iroda 365 garnitúra részei voltak: a Csapatok, Felülmúló, a Szó és persze az ErőPont is. Meg persze a Hálóközi Felfedező volt az egyetlen böngésző, még a Határ sem volt jó. Most a Króm vagy a Tűzróka segítségével háló alkalmazásokat használ erre, mint a GLevél, Naptár vagy a Dologtalanság.

Jövö héten szbadságon lesz, ezért megnyitja a Munkanapot és felviszi a szabadnapokat. Szoftverfejlesztőként dolgozik, ezért folytatja a fejlesztést az InteliJ ÖTLET alkalmazással. Egy kellemetlen ember raktár-ban tartják a forráskódot kötelezettség kötelezettség után. Ezek aztán egy húzó kérelem-be állnak össze, hogy a többiek elbírálhassák. Ha jóvá hagyják, akkor egyesítik a mester ággal, és jöhet a következő ügy. Néha egy bogár javításán kell dolgozni, ami órákig is tarthat, míg valaki megtalálja a alap problémát. Más esetben egy új attrakción kell dolgozni. Ha kész a funkció a Kellemetlen ember Középpont Tevékenységek lefuttatja az építést, ami, többek között, a forráskód összeállításából, valamint az automatikus tesztek lefuttatásából áll. Ez része a folyamatos integráció csövezetéknek, de már alkalmaznak folyamatos csatarendbe állást is, ahol csatarendbe állítják a színpadi előadáson vagy akár termelésben is.

Jaj ne, egy értekezlet, rááadásul zúgáson! A COVID óta rengetek a videókonferencia, ami jó is, meg nem is. Biztos lehetett volna ez is egy e-levél. De délután lesz még egy egy-az-egyben megbszélés a vezetővel, valamint egy minden kéz értekezlet a főosztállyal. Muszály inni egy kávét, mondjuk egy lapos fehér jól esne a csillag bakok-ban.

Munka után irány a tornaterem, kereszt-edzés lesz, a legjobb rész a kannaharang gyakorlatok, viszont az tüskepisi nagyon fárasztó tud lenni.

Utána még beugrunk a Nyugatvég plázába, van ott minden, ha ruha kell ott a Gáz, a Becslés Farmer, a Hugó Főnök, a Levi Boltja, a Majonéz Pipik, a Húzd és Tartsd, a Cukormadár, a Diadal vagy a Nők Titka. Ha elektronikai eszköz, akkor az énStílus, vagy a Média Piac. Ha eltörött a szemüveg, akkor a Gyors Látás 1-2 nap alatt meg is oldja. A végén viszont iárny a Mozi Város, kell a szórakozás. Vagy majd máskor, úgyis van otthon pár áramlás szolgáltató, nem kell a Komédia Központot, a Halászat és Vadászat vagy a Történelem csatornákat nézni. Az egyik népszerű szolgáltató az Otthoni Jegypénztár.