Mar jo par honappal ezelőtt kifejtettem ezt a velemenyem adott helyzetekre reagalva, de az utobbi napok alapjan ki kell jelentenem, hogy tenyleg ez a helyzet. Persze meg nem halt meg, de teljesen egyertelmű, hogy a napjai meg vannak szamlalva.

Nezzuk az en esetemet.

2011-08-11-facbook-messenger-706-410

Az SMS alternativaja nalam egyertelműen az okostelefon es a Facebook Messenger. Ennek a kettőnek a gyilkos kombinacioja ugyanis lehetőve teszi, hogy barki - kiveve, akit nem nemitok el - kepes legyen uzenetet kuldeni nelkem ugy, hogy az azonnal megjelenik a telefonon. Minden fele kulon erőfeszites nelkul - termeszetesen push notification segitsegevel.

A.) verzio: a masik fel szintugy okostelefon es Facebook Messenger felhasznalo. Ebben az esetben nyilvan mindketten ugyanazt a feluletet hasznaljuk, kenyelmesen beszelgetunk egymassal. Mindenki, aki okostelefon felhasznalo es fent van Facebook-on - meg ha nem is hasznalja - mindenkeppen toltse le es kezdje hasznalni az ismerőseivel a Facebook Messenger alkalmazast!

B.) verzio: a masik fel butatelefon felhasznalo. Veluk - mivel zomuk ugyis allandoan a Facebook előtt ul - a Facebook weboldalan keresztul kommunikalok. Marmint ők ott ulnek, en meg persze a telefon előtt.

C.) verzio: a masik fel Skype (!) felhasznalo. Csak ossze kell kotni a Skype-ot es a Facebook-ot, majd minden olyan szoveges uzenet, amit a Facebook ismerősoknek kuldunk a Skype-bol csorren a cimzett telefonjan a Facebook Messenger alkalmazasban. A valaszok pedig termeszetesen mennek Skype-ra.

Az Apple fele iMessage is jo elkepzeles, de annyira csak Mac-es, hogy mindenki mas - marpedig leteznek joparan! - ki van zarva.