Meg junius 18-an olvastam egy cikket, amiben a szerző azt ecsetelte, hogy - bar egy meglehetősen aktiv kozossegi cegnel dolgozik (Twitpic) - harminc napig hanyagolja a kozossegi halozatokat. Leirta a tapasztalatait es mivel voltak reszben, vagy egeszben hasonlo erzeseim, hirtelen felindulasbol ugy dontottem, hogy ezt nekem is ki kell probalnom.

Nicsak. Ezt kiprobalom en is! 30 napig nincs Facebook, Google+ (sic!), Twitter, Instagram, Tumblr. Érdekes lesz. Csa! [j.mp/LgMXUA](http://t.co/3La723YX) > > -- ⠠⠉⠎⠊⠅ ⠠⠝⠕⠗⠃⠑⠗⠞ (@csiknor) [June 18, 2012](https://twitter.com/csiknor/status/214823497258639360)

09_14_socialmediaban-530x394

A bongesző eszkozsavjabol egy ☠ nevű konyvtarba raktam a kerdeses weboldala cimet, a telefonomon pedig egyreszt szinten egy “Karanten” nevű csoportba raktam az osszes ilyen alkalmazast, tovabba minden kapcsolodo push notification-t kikapcsoltam.

Mar nyolc napja gyűrom a dolgot es meg kell mondanom, jo! Az eddigi tapasztalatok alapjan persze van, hogy neha hianyzik a kozosseg - főleg a Twitter, mert veluk szemelyesen nem talalkozok, meg mert minden ugyes-bajos gondolataim, bosszusagaim ott osztom meg, ott vezetem le.

De alapvetően elmondhato, hogy kozossegi halozatok minduntalan bongeszese helyett ertelmes dolgokra forditom az időt!

  • Ha olvasni szeretnek valamit, akkor inkabb ertekes cikkeket, konyveket olvasok.
  • Ha csak az időt szeretnem elutni, akkor pedig vagy nem teszem, hanem ertelmes elfoglaltsagot keresek, vagy setalok egyet, nezelődok, gondolkodok.
  • Ha mondanivalom van, akkor keresek olyan embereket, akiknek kozvetlenul el tudom mondani, nem pedig belekialtom a vilagba.

Azt a fajta gyors informacio fogyasztast es uritest, amit a Facebook, Twitter ad tudom mellőzni es a feluletesseg helyett, dolgok alapos megismerese folyik.

Bar sok van meg hatra, azt hiszem siman ki fogom birni kozossegi halozat nelkul a harminc napot, valamint biztos, hogy nalam nagy mertekben valtozni fog a jovőben ezeknek a csatornaknak a fogyasztasa.

Ui.: Termeszetesen a kozossegi halozatokat nem lehet teljesen mellőzni, ezt a bejegyzest is promotalom mind a Facebook-on, mind a Twitter-en, hiszen ezek a halozatok nagyon hasznosak tudnak lenni.

Ui. 2.: Ha a Facebook-on, vagy a Twitter-en jeleztek vissza erre a bejegyzesre tegyetek, de kerlek tartsatok szem előtt, hogy amig a 30 nap le nem telik, nem fogom olvasni őket.