Az “ujszulottnek minden vicc uj” allapon ezek a dolgok sokak szamara mar a mindennapok, nekem meg csucstechnika.

Amiota okoskodok a telefonnal, ra kellett jonnom, hogy ugyanugy nem nezem meg a leveleim, nem frissitem az esemenyeim, a feladataim, igy ugyanugy elfelejtek bizonyos dolgokat.

Én alapvetően a szamitogepen menedzselem a feladataim, esemenyeim, a telefon csak arra valo, hogy figyelmeztessen es olykor-olykor modositsak a korabban felvitt adatokon. Pl.: keszre jelentsek egy feladatot.

Ruhellem folyton nezni, hogy mit kell csinalni es mikor.

Notifications_hero

Szerencsere ez mar a szep, uj, fenyes jovő, igy rendelkezesre allnak olyan eszkozok, amivel nem nekem kell frissitgetni, megcsinalja azt helyettem a gep. És itt most nem hulye időnkenti frissitesre gondolok. Ha bekovetkezik az esemeny, a telefon ertesul rola. Push, nem Pull!

(A Pull az, amikor neked, vagy a telefonodnak kell lehuznia az adatot a szerverről, tehat akkor jon uj adat, ha frissit a telefon. Ennek nagy hatranya, hogy ha ritkan frissitesz, akkor lemaradhatsz valamiről, ha gyakran, akkor meg sokszor frissitesz feleslegesen. A Push ezzel szemben az, amikor a szerver tolja a telefonra, ha egy uj esemeny kovetkezett be. Ilyen esetben altalaban csak a figyelmeztetes kerul a telefonra, a tenyleges adatot ugyanugy le kell tolteni, mint korabban. De ez nem is baj, igy legalabb nem eszik olyan sokat.)

**Esemenyek. **A szamitogepemen felveszek egy esemenyt a Google Calendar-ba, abban a pillanatban rakerul a telefonra. És, ha az esemenyt ugy allitom be, meg a telefonon fog zorogni, hogy eljott az idő.

**Emailek. **Ha kapok egy emailt a GMail fiokomba, a telefonom rogton pittyen egyet, es a kis jelvenyen a Mail App-on megjelenik az olvasatlan levelek szama. Ha akarom elolvasom, ha akarom kesőbb. De tudok rola. Általaban a gep előtt ulok es ott nezem meg a levelet, a telefon csak ertesit. Miutan a gepen elolvastam a levelet, termeszetesen a telefonon is olvasott lesz.

Üzenetek. A Facebook nekem csak egy ujabb eszkoz arra, hogy az ismerőseimmel kommunikaljak, es mint olyan nagyon jol műkodik. Főleg a Facebook Messenger. Csak leulsz a gep ele, kuldesz nekem Facebook-on egy uzit, es a telefonon rogton meg is jelenik a Push Notification, hogy valaki irt. Ha tudok, akar rogton valaszolhatok is. Az SMS halott!

Feladatok. Felviszek egy feladatot a Producteev-be (jol lattad, nem Todoist, erről talan kesőbb), es annak eljon az ideje, mar kapom is a Push Notification-t, hogy aktualissa valt a tennivalom.

eBay, Vatera. Lejar az aukcio? Tullicitaltak? Valasz erkezett a kerdesemre? A telefonon rogton ertesit a Push Notification, az alkalmazasokon keresztul pedig rogton tudok reagalni.

Igazabol mindegy miről van szo, ha figyelmeztetest, ertesitest szeretnel arra biztos van egy megoldas. Mindezt anelkul, hogy neked kellene lekerni, hogy tortent-e valtozas.

Érdekessegkent megemlitenem, hogy az iPhone 4.2.1-en, ha a Google fiokomat Google fiokkent viszem fel, akkor ez a tortenet nem műkodik. Exchange szerverkent kell beallitani a Google szervereit, akkor menni fog. (Ez az un. Google Sync.)

(Ja, egyebkent amiota ilyen sok az ertesitő, hianyat ereztem a iOS 5 Notification Center-nek. Szerencsere itt van nekunk LockInfo. Meg ha penzes is.)