Alapvetően nem is ertem, hogy miert letezik meg papir alapu igazolvanykep. Gyakorlatilag manapsag mar minden igazolvanyhoz digitalisan a helyszinen keszitik a kepet es nyomjak ra a plastik kartyara.

Persze van jo par elmaradott szolgaltatas, mint a BKV, ahol a berlethez megkovetelik az igazolvanykepet, de nem ők nyomjak a kartyara, hanem neked kell melle tenni.

Hat nekem is egy hasonlo helyzettel kellett megkuzdenem: Anitanak kellett egy sportloveszethez szukseges dokumentumhoz igazolvanykepet vinnem. Az esetet nemikepp hatraltatta, hogy Anita epp a korhazban volt, ugyanis szulnie kellett.

Így hat az, hogy hagyomanyos uton keszitsunk neki igazolvanykepet nem jatszott. Maradt hat a 2011-ben hasznalatos megoldas: sajat digitalis fenykep, Google, fotonyomtatas.

A Google epp annyira kellett, hogy megtalaljam az idphoto4you.com oldalt, ahol egy alkalmas fenykepből rohogve lehet előhivasra alkalmas fenykepet csinalni.

Make_passport_photo

A ket-harom lepest elvegezve mar a kezemben is volt a szukseges 10x15-os meretű JPEG fajl, amivel siettem a MediaMarkt-ba, ott ugyanis azonnal ki is lehet nyomtatni, potom 50 Ft-ert. (Engem mondjuk epp hatraltatott harom tinicsaj, akik valami irto fontos esemenyről, kb 900 kep kozul kivalasztva vagy 20-at, egyenkent vegigrohogcselve, kerettel, vicces grafikakkal ellatva, mintegy 15-20 perc alatt vegeztek. Lanyos apukakent latva a jovőmet, tobb nagy levegővel turtőztettem magam.)