Az, hogy a nepszerű műholdas felveteleken bizonyos dolgokat az egyes orszago cenzurazni akarnak, normalisnak mondhato. Katonai letesitmenyek, veszelyeztetett celpontok, titkok. Ezek leteznek.

Persze, ahogy ezt kivitelezik, az mar rohelyes. Vegyuk csak a hazai, magyar gyakorlatot. A Google Maps terkepein sok helyen lathatunk egyenletesen zold reszeket. Ezek a helyek nem ennyire tokeletesek, hanem ennyire ki vannak cenzurazva.

[![Google_maps_-budapest](/images/google_maps-budapest-scaled1000-w=300.png)](/images/google_maps-_budapest-scaled1000.png)[![Google_maps_-olajfinomito](/images/google_maps-olajfinomito-scaled1000-w=300.png)](/images/google_maps-_olajfinomito-scaled1000.png)![Google_maps_-puszta](/images/google_maps-_puszta-scaled500.png)

Viszont a draga cenzoroknak elfelejtettek elmondani, hogy nem csak a Google biztosit ilyen szolgaltatast. Bezony, ott van meg peldaul a Microsoft fele Bing is. Ahol ezen cenzuralt helyek tokeletesen lathatoak.

[![Bing_maps_-budapest](/images/bing_maps-budapest-scaled1000-w=300.png)](/images/bing_maps-_budapest-scaled1000.png)![Bing_maps_-olajfinomito](/images/bing_maps-_olajfinomito-scaled500.png)[![Bing_maps_-puszta](/images/bing_maps-puszta-scaled1000-w=300.png)](/images/bing_maps-_puszta-scaled1000.png)

Ezzel gyakorlatilag csak minket, atlagfelhasznalokat bosszantanak, hiszen mi főleg a Google Maps-et hasznaljuk. Aki meg vissza akar elni ezekkel a felvetelekkel gyorsan korbenez, es megtalalja azokat helyeket, amikre a cenzura nem gondolt.

Aztan ott van meg a jopofa Google Street View is. Anno az adatvedelmi biztos leallitatta, mert hogy ő vedi az emberek jogait. Ez mind szep es jo, de akkor a NORC-fele Street View-t miert nem tiltatta le? Azota is elerhető, megcsodalhato szamtalan pesti utca.

Norc_2Norc_3Norc_1