Megvolt az első futam, es a sok valtoztatas, fejlesztes ellenere lagymatag volt az egesz. Szinte semmi sem valtozott, meg az erőviszonyok is majdhogynem maradtak.

Sokan unalmasnak tartjak a mostani Forma-1-et, mert csak korozgetnek, soha nem tortenik semmi. Ez persze ebben a formaban igaz is, meg nem is. Szerintem az egyetlen baj a Forma-1-gyel, hogy tul sterilek a szabalyok. Szerencsere a versenyzők nem, igy van par akciodus jelenet, szep megoldas. De ugy gondolom, hogy lehetne ezt meg fokozni ugy, hogy a sorozat a jelleget ne veszitse el: a motorsport technologiai csucsa, a legjobbak harca.

Alapvetően a Halalfutam (2008) adta az otletet. Mivel otletado, ezert nem lemasolni kell azt, hanem abbol kiindulva kell az F1 szamara erdekes es hasznos megoldasokat kidolgozni.

Aktivalhato extrak

A filmben a palyan levő mezők bizonyos esetekben aktivalodnak es rajtuk athajtva az auton levő eszkozok valamelyike meghatarozott ideig hasznalhato lesz.

Szerintem ezt az F1-ben is lehetne hasznalni. Bizonyos pontokra elhelyeznenk ilyen mezőket, tulajdonsagokat rendelnenk hozza es mehetne a futam. Termeszetesen nem az idealis ivre kellene pakolni őket, sőt, olyan helyre, ahova időveszteseggel lehet eljutni.

A bekapcsolhato extrak pedig olyan extrak lennenek, amiket most szabalyokkal kotnek meg: KERS, menet kozben allithato hatso szarny, F-csatorna, uj gumik, stb.

Levagasok

A palyakba kellene roviditeseket, levagasokat rakni. Nem lennenek minden esetben hasznalhatok, neha lassabbak lennenek, mint a normalis ut, de, ha valaki valamiert oda kerul, azon kell mennie. Pl.: ha egy auto beszorul egy masik moge, akkor lehetősege lenne a levagason megelőzni, meg ha az hosszabb is, megis a masik ele kerulhet, ha eleg ugyes. Egy-egy kicsuszas utan, rossz manőver utan is kerulhet valaki olyan szituacioba, hogy a kerulőuton kell mennie. Egyfajta buntetes ez ilyenkor. Aztan lehet olyan levagasokat csinalni, ami az egyes gumitipusoknal mas es mas modon műkodik: peldaul csak a lagy gumikkal erdemes oda menni.

Meglevő elkepzelesek

Aztan persze itt van Bernie Ecclestone altal felvetett otletek, melyeket a nemet Bild egyetlen palyara, a Hungaroring-re sűritett be. Van itt minden: a dontott kanyartol az ugraton at egeszen a hurokig.

Formel_1_strecke