Az USB kábelek csatlakoztatása próbálkozás nélkül

Ha az ember gyakran használ USB-s eszközöket, mert mondjuk napi szinten kell neki csatlakoztatnia az egeret, fényképezőgépet, vagy kártyaolvasót a laptopjához, akkor biztos találkozott már azzal, hogy elsőre sosem sikerül rendesen bedugni a kábelt. Aztán megfordítja és úgyse megy. Aztán vissza és akkor sikerül. Grrr.

Van viszont pár ökölszabály, amit érdemes megjegyezni, mert az esetek túlnyomó többségében – sajnos nem mindegyikben – működik. Amikor nem működik, akkor általában nem a kábel a hibás, hanem az aljzat, amiből általában lényegesebben kevesebbet használunk, mint a perifériákból, így ezeket a kivételeket könnyebb megjegyeznünk is.

Az egyik régebbi tipp, hogy amikor egy USB kábelt csatlakoztatunk, nézzük meg rajta az USB logót, annak felfelé kell mutatnia egy vízszintesen lévő aljzatnál. Az újabb – és a szerintem sokkal jobban és általánosabban használható – tipp szerint figyeljük meg, hogy a csatlakozó melyik oldalán van az illesztés, és az illesztéssel lefelé csatlakoztassuk a géphez.

Amennyiben függőlegesen van az aljazat – mondjuk egy asztali gép hátulján –, akkor balra kell lennie az illesztésnek. Persze itt is vannak kivételek, ezeket sajnos meg kell jegyezni, de ökölszabálynak mindenképpen jó tipp!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s