Nem találom a táblagép helyét – az életemben

Legalábbis nem annyira, hogy vegyek egyet saját használatra. (Azért azt tudni kell, hogy tulajdonképpen van egy Nexus 7 a családban, amit elsősorban a feleségem használ.)

A mindennapok azt mutatják, hogy egyetlen eszköz kell, ami mindig nálam van: ez pedig az okostelefon. Erről képesnek kell lennem elintéznem mindent, amire napközben szükségem lehet: email, feladatlista, jegyzetek, internet, Twitter, fénykép, videó stb. Még olvasásra is alkalmas, legalábbis amit egy-egy cikk pár perces időigénye megkövetel. Persze előfordul, hogy hosszabb lélegzetvételű olvasmányom akad, akár egy egész könyv. Ilyenkor ott a Kindle, sokkal kényelmesebb, jobb rajta olvasni: nem bántja a szemet, könnyebb tartani, nem kell naponta tölteni.

Ezidáig egyetlen felhasználási esetet találtam, ahol a táblagép gyakorlatilag verhetetlen: ez a játék. Így van, játszani nagyon jól lehet rajta. Egyrészt azért, mert kellően nagy, kellően erős a hardver; másrészt azért, mert – köszönhetően a sok-sok érzékelőnek – olyan vezérlést tesz lehetővé, ami más eszközzel nehezen kivitelezhető, ellenben rettentően nagy élmény.

A vásárlás (Vatera, eBay, Apród, Árgép stb.) még egy olyan terület, ahol el tudnám még képzelni, hogy használnám a gépet. Ezekre sajnos jelenleg nincs lehetőségem, mert egyszerűen hiányoznak a táblára optimalizált felületek. A felnagyított mobil felületnek meg nincs sok értelme.

Még egy nagyobb táblát kipróbálnék, azt hiszem azt tudnám használni munkára is, laptop helyett. Megbeszéléseken jegyzetelni, bemutatókon bemutatni lehetne vele.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s