Kép

Őrület, hogy mire képes a Photoshop

Doom

Már rögtön a címben lelőttem a poént. Ezt a képet – ami egyébként egy remek DOOM aktualizálás – nem 3D tervező programban készítették, hanem szépen létrehozták darabokból, különböző képek, képrészletek manipulálásával, Photoshopban.

Menj és nézd meg a videót, ha nem hiszed, hidd el nekem megéri! Ez aztán a fotóbolt. Laikusoknak – mint én – hihetetlen, hogy mikre nem képes ez a szoftver, illetve az emberek mennyi időt bele tudnak ölni egy-egy ilyen munkába.

Érdemes megfigyelni, hogy miket használt fel az alkotó munka közben. A szörny izmait például különböző állatok izmaiból állította össze. Főhősünk arcát pedig több arcból vágta össze, hogy megfelelő legyen a karakter, a tekintet, a frizura. Mivel nem 3D motorral előállított képről van szó, így az olyan 3D hatásokat, mint a fény, kézzel kellett elhelyezni a megfelelő pontokon.

Reklámok

1 hozzászólás

  1. Hello!
    Engem is mindig ámulatba ejt a photoshop csodája, pont ezért is szeretnék a jövőben ezzel foglalkozni és jelenleg is tanulom a program használatát.
    Bár szerintem ez a videó tényleg arról szólt, hogy a karaktert, hogyan lehet összevágni más képekből és teszturát rárakni stb., mert egy Adobe Illusztrátorral könnyebben meg lehetett volna oldani főleg, hogy a végén kikontúrozta, átszínezte, összemosta s majd még ki is egészítette…
    De tényleg nagyon cool ahogy megcsinálta és kösz a posztot 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s