Az SMS halott

Már jó pár hónappal ezelőtt kifejtettem ezt a véleményem adott helyzetekre reagálva, de az utóbbi napok alapján ki kell jelentenem, hogy tényleg ez a helyzet. Persze még nem halt meg, de teljesen egyértelmű, hogy a napjai meg vannak számlálva.

Nézzük az én esetemet.

2011-08-11-facbook-messenger-706-410

Az SMS alternatívája nálam egyértelműen az okostelefon és a Facebook Messenger. Ennek a kettőnek a gyilkos kombinációja ugyanis lehetővé teszi, hogy bárki – kivéve, akit nem némítok el – képes legyen üzenetet küldeni nelkem úgy, hogy az azonnal megjelenik a telefonon. Minden féle külön erőfeszítés nélkül – természetesen push notification segítségével.

A.) verzió: a másik fél szintúgy okostelefon és Facebook Messenger felhasználó. Ebben az esetben nyilván mindketten ugyanazt a felületet használjuk, kényelmesen beszélgetünk egymással. Mindenki, aki okostelefon felhasználó és fent van Facebook-on – még ha nem is használja – mindenképpen töltse le és kezdje használni az ismerőseivel a Facebook Messenger alkalmazást!

B.) verzió: a másik fél butatelefon felhasználó. Velük – mivel zömük úgyis állandóan a Facebook előtt ül – a Facebook weboldalán keresztül kommunikálok. Mármint ők ott ülnek, én meg persze a telefon előtt.

C.) verzió: a másik fél Skype (!) felhasználó. Csak össze kell kötni a Skype-ot és a Facebook-ot, majd minden olyan szöveges üzenet, amit a Facebook ismerősöknek küldünk a Skype-ból csörren a címzett telefonján a Facebook Messenger alkalmazásban. A válaszok pedig természetesen mennek Skype-ra.

Az Apple féle iMessage is jó elképzelés, de annyira csak Mac-es, hogy mindenki más – márpedig léteznek jópáran! – ki van zárva.

Reklámok

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Facebook Home – egy okkal több, hogy leiratkozzak | CSIK.net Blog

  2. Visszajelzés: Az SMS halott és már a szolgáltatók is aggódnak | CSIK.net Blog


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s