Nincs közösségi hálózat 30 napig!

Még június 18-án olvastam egy cikket, amiben a szerző azt ecsetelte, hogy – bár egy meglehetősen aktív közösségi cégnél dolgozik (Twitpic) – harminc napig hanyagolja a közösségi hálózatokat. Leírta a tapasztalatait és mivel voltak részben, vagy egészben hasonló érzéseim, hirtelen felindulásból úgy döntöttem, hogy ezt nekem is ki kell próbálnom.

09_14_socialmediaban-530x394

A böngésző eszközsávjából egy ☠ nevű könyvtárba raktam a kérdéses weboldala címét, a telefonomon pedig egyrészt szintén egy “Karantén” nevű csoportba raktam az összes ilyen alkalmazást, továbbá minden kapcsolódó push notification-t kikapcsoltam.

Már nyolc napja gyűröm a dolgot és meg kell mondanom, jó! Az eddigi tapasztalatok alapján persze van, hogy néha hiányzik a közösség – főleg a Twitter, mert velük személyesen nem találkozok, meg mert minden ügyes-bajos gondolataim, bosszúságaim ott osztom meg, ott vezetem le.

De alapvetően elmondható, hogy közösségi hálózatok minduntalan böngészése helyett értelmes dolgokra fordítom az időt!

  • Ha olvasni szeretnék valamit, akkor inkább értékes cikkeket, könyveket olvasok.
  • Ha csak az időt szeretném elütni, akkor pedig vagy nem teszem, hanem értelmes elfoglaltságot keresek, vagy sétálok egyet, nézelődök, gondolkodok.
  • Ha mondanivalóm van, akkor keresek olyan embereket, akiknek közvetlenül el tudom mondani, nem pedig belekiáltom a világba.

Azt a fajta gyors információ fogyasztást és ürítést, amit a Facebook, Twitter ad tudom mellőzni és a felületesség helyett, dolgok alapos megismerése folyik.

Bár sok van még hátra, azt hiszem simán ki fogom bírni közösségi hálózat nélkül a harminc napot, valamint biztos, hogy nálam nagy mértékben változni fog a jövőben ezeknek a csatornáknak a fogyasztása.

Ui.: Természetesen a közösségi hálózatokat nem lehet teljesen mellőzni, ezt a bejegyzést is promótálom mind a Facebook-on, mind a Twitter-en, hiszen ezek a hálózatok nagyon hasznosak tudnak lenni.

Ui. 2.: Ha a Facebook-on, vagy a Twitter-en jeleztek vissza erre a bejegyzésre tegyétek, de kérlek tartsátok szem előtt, hogy amíg a 30 nap le nem telik, nem fogom olvasni őket.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s