Igazolványkép papíron

Alapvetően nem is értem, hogy miért létezik még papír alapú igazolványkép. Gyakorlatilag manapság már minden igazolványhoz digitálisan a helyszínen készítik a képet és nyomják rá a plastik kártyára.

Persze van jó pár elmaradott szolgáltatás, mint a BKV, ahol a bérlethez megkövetelik az igazolványképet, de nem ők nyomják a kártyára, hanem neked kell mellé tenni.

Hát nekem is egy hasonló helyzettel kellett megküzdenem: Anitának kellett egy sportlövészethez szükséges dokumentumhoz igazolványképet vinnem. Az esetet némiképp hátráltatta, hogy Anita épp a kórházban volt, ugyanis szülnie kellett.

Így hát az, hogy hagyományos úton készítsünk neki igazolványképet nem játszott. Maradt hát a 2011-ben használatos megoldás: saját digitális fénykép, Google, fotónyomtatás.

A Google épp annyira kellett, hogy megtaláljam az idphoto4you.com oldalt, ahol egy alkalmas fényképből röhögve lehet előhívásra alkalmas fényképet csinálni.

Make_passport_photo

A két-három lépést elvégezve már a kezemben is volt a szükséges 10×15-ös méretű JPEG fájl, amivel siettem a MediaMarkt-ba, ott ugyanis azonnal ki is lehet nyomtatni, potom 50 Ft-ért. (Engem mondjuk épp hátráltatott három tinicsaj, akik valami irtó fontos eseményről, kb 900 kép közül kiválasztva vagy 20-at, egyenként végigröhögcsélve, kerettel, vicces grafikákkal ellátva, mintegy 15-20 perc alatt végeztek. Lányos apukaként látva a jövőmet, több nagy levegővel türtőztettem magam.)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s