Google cenzura magyar módra

Az, hogy a népszerű műholdas felvételeken bizonyos dolgokat az egyes országo cenzúrázni akarnak, normálisnak mondható. Katonai létesítmények, veszélyeztetett célpontok, titkok. Ezek léteznek.

Persze, ahogy ezt kivitelezik, az már röhelyes. Vegyük csak a hazai, magyar gyakorlatot. A Google Maps térképein sok helyen láthatunk egyenletesen zöld részeket. Ezek a helyek nem ennyire tökéletesek, hanem ennyire ki vannak cenzurázva.

Google_maps_-_budapestGoogle_maps_-_olajfinomitoGoogle_maps_-_puszta

Viszont a drága cenzoroknak elfelejtették elmondani, hogy nem csak a Google biztosít ilyen szolgáltatást. Bezony, ott van még például a Microsoft féle Bing is. Ahol ezen cenzúrált helyek tökéletesen láthatóak.

Bing_maps_-_budapestBing_maps_-_olajfinomitoBing_maps_-_puszta

Ezzel gyakorlatilag csak minket, átlagfelhasználókat bosszantanak, hiszen mi főleg a Google Maps-et használjuk. Aki meg vissza akar élni ezekkel a felvételekkel gyorsan körbenéz, és megtalálja azokat helyeket, amikre a cenzúra nem gondolt.

Aztán ott van még a jópofa Google Street View is. Anno az adatvédelmi biztos leállítatta, mert hogy ő védi az emberek jogait. Ez mind szép és jó, de akkor a NORC-féle Street View-t miért nem tiltatta le? Azóta is elérhető, megcsodálható számtalan pesti utca.

Norc_2Norc_3Norc_1

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s