Akciódúsabb Forma-1

Megvolt az első futam, és a sok változtatás, fejlesztés ellenére lagymatag volt az egész. Szinte semmi sem változott, még az erőviszonyok is majdhogynem maradtak.

Sokan unalmasnak tartják a mostani Forma-1-et, mert csak körözgetnek, soha nem történik semmi. Ez persze ebben a formában igaz is, meg nem is. Szerintem az egyetlen baj a Forma-1-gyel, hogy túl sterilek a szabályok. Szerencsére a versenyzők nem, így van pár akciódús jelenet, szép megoldás. De úgy gondolom, hogy lehetne ezt még fokozni úgy, hogy a sorozat a jellegét ne veszítse el: a motorsport technológiai csúcsa, a legjobbak harca.

Alapvetően a Halálfutam (2008) adta az ötletet. Mivel ötletadó, ezért nem lemásolni kell azt, hanem abból kiindulva kell az F1 számára érdekes és hasznos megoldásokat kidolgozni.

Aktiválható extrák

A filmben a pályán lévő mezők bizonyos esetekben aktiválódnak és rajtuk áthajtva az autón lévő eszközök valamelyike meghatározott ideig használható lesz.

Szerintem ezt az F1-ben is lehetne használni. Bizonyos pontokra elhelyeznénk ilyen mezőket, tulajdonságokat rendelnénk hozzá és mehetne a futam. Természetesen nem az ideális ívre kellene pakolni őket, sőt, olyan helyre, ahová időveszteséggel lehet eljutni.

A bekapcsolható extrák pedig olyan extrák lennének, amiket most szabályokkal kötnek meg: KERS, menet közben állítható hátsó szárny, F-csatorna, új gumik, stb.

Levágások

A pályákba kellene rövidítéseket, levágásokat rakni. Nem lennének minden esetben használhatók, néha lassabbak lennének, mint a normális út, de, ha valaki valamiért oda kerül, azon kell mennie. Pl.: ha egy autó beszorul egy másik mögé, akkor lehetősége lenne a levágáson megelőzni, még ha az hosszabb is, mégis a másik elé kerülhet, ha elég ügyes. Egy-egy kicsúszás után, rossz manőver után is kerülhet valaki olyan szituációba, hogy a kerülőúton kell mennie. Egyfajta büntetés ez ilyenkor. Aztán lehet olyan levágásokat csinálni, ami az egyes gumitípusoknál más és más módon működik: például csak a lágy gumikkal érdemes oda menni.

Meglévő elképzelések

Aztán persze itt van Bernie Ecclestone által felvetett ötletek, melyeket a német Bild egyetlen pályára, a Hungaroring-re sűrített be. Van itt minden: a döntött kanyartól az ugratón át egészen a hurokig.

Formel_1_strecke

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s